Uudet autot | Vaihtoautot | Huolto | Varaosat | Yritys | PalauteJaa linkki facebookissa

Autokauppaa Mullinperällä jo yli 50 vuotta

Vuodesta 1952 alalla toiminut Autoliike Autotalo Oy on historiansa aikana ollut monessa mukana. Yrityksen perustajalla Yrjö Sivuovella oli takanaan pitkä kokemus mm. kattiloiden ja pärekattojen korjauksesta, joten autokauppa sopi kuvioihin kuin naula päähän. Toiminta aloitettiin tuomalla maahan saksalaisia Borgward Hansa -henkilöautoja. Ensimmäinen kymmenen auton lasti upposi kuitenkin matkalla Itämereen, ja tämä epäonnen isku uhkasi lopettaa liiketoiminnan ennenkuin se olisi päässyt edes kunnolla alkuun.

Sitkeänä miehenä Sivuovi ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan, vaan pisti uutta tilausta putkeen. Kymmenen vuotta, parikymmentä uponnutta autokuljetusta ja puolen tusinaa ehjänä perille saapunutta ajoneuvoa myöhemmin autokaupan pyörittäminen alkoi lopulta syömään miestä, ja liiketoiminta keskittyi lähinnä pontikankeittoon ja kaupusteluun aina 70 -luvulle saakka.

Vuonna 1973 Yrjö Sivuovi kuitenkin intoutui tuottamaan Italiasta itselleen Iso Rivolta -urheiluauton. Kovasti ihastuttuaan ajokin ylivertaisiin ajo-ominaisuuksiin tehtiin päätös maahantuoda muutama muukin yksilö ja herätellä henkiin pitkällä tauolla ollutta autobisnestä. Futuristisen superauton kysyntä ei kuitenkaan ollut Telajärven perukoilla tavattoman kovaa, osittain johtuen siitä ettei matalalla maavaralla varustettua autoa voinut ajaa muualla kuin asfaltoidulla toriaukiolla, osittain siitä että perille päästyään auton hintalappuun kirjoitettu loppusumma kohosi korkeammaksi kuin suurtilallisten kymmenen vuoden kokonaisansiot. Viimeisen naulan arkkuun iski kuitenkin autovalmistaja itse menemällä konkurssiin vuonna 1974.

80 -luvulla koetettiin maahantuontia Neuvostoliittolaisen SeAZ:in voimin, mutta suhteellisen nopeista toimituksista huolimatta autot olivat ruostuneet, lahonneet ja homehtuneet piloille ennenkuin ne ehdittiin saada rekasta liikkeen pihalle. 90 -luvun alussa tuotiin maahan erä Hebei Zhongxing -merkkisiä, Kiinassa valmistettuja ajoneuvoja, mutta niidenkään kysyntä ei ollut huimaa. Nimi, jota ei osattu lausua ostajakandidaatin eikä autokauppiaankaan toimesta ei auttanut asiaa.

Reva -sähköautoVuonna 2001 päätettiin uudistaa yritys uudelle vuosituhannelle sopivaksi. Perinteiset polttomoottorikäyttöiset autot jätettiin omaan arvoonsa, ja Intiasta tuotiin konttikaupalla moderneja sähköautoja. Jostain kumman syystä nämä kompaktit, luontoystävälliset ajokit eivät nekään käyneet ihmeemmin kaupaksi edullisesta hinnastaan huolimatta, joten Yrjö reippaana miehenä kiskaisi narun kaulaansa. Yritystä luotsaamaan ryhtyi hänen poikansa Alpo Sivuovi.

2006 vuoden loppupuolella Autoliike Autotalo Oy nimettiin Telajärven autotehtaan Teat -autojen ainoaksi viralliseksi jälleenmyyjäksi, ja sen jälkeen business on kukoistanut kuin entisen isännän kalsarit halla-aamuna.


Copyright © 2007-2010  S. Kristian Mattila  |  Telajärven kunta  |  Panssarivaunulla Puuhun ry  |  Muokattu: 2010-11-15